Trouwen in de sneeuw! Let’s do this!

Je denkt waarschijnlijk bij, trouwen in het buitenland, aan een land met witte stranden. Uiteraard is dit prachtig, vooral wanneer dit altijd je droom is. Maar wat als je een passie hebt? Zoals skiën, of wandelen door de bergen, of je houdt van de romantische winter met sneeuw? Als je hier liefhebber van bent, dan is er niks mooiers dan er een combinatie van te maken voor je bruiloft.

Arrensleetocht, rodelen, iglo-dorpen. Zomaar een paar woorden die mij te binnen schieten als activiteiten voor een bruiloft in de sneeuw.
Bedenk dat je samen met je lief onder de dekens van een arrenslee zit en wordt vervoerd door het sprookjesachtige witte landschap naar de plek waar jullie elkaar het ja-woord geven. Dit kan buiten in de sneeuw bij een trouwboog of in een iglokapel. Op sommige plaatsen, onder andere in de Alpen, vind je iglodorpen met een kapel en, of iglo’s om te overnachten. Een voorbeeld hiervan is, het magische dorp Alpeniglu, in Brixen im Thale, in Oostenrijk. Een prachtige romantische beleving voor jullie bruiloft lijkt mij!
Na de ceremonie zijn er een tal van winterse activiteiten die je samen met jullie gasten kunnen doen. Te denken aan het welbekende rodelen, samen met een sleetje de berg af suizen, als dat geen vertrouwen is ;). Of het maken van een skitocht, want dat is toch echt jullie passie. In trouwkleding op de ski’s in de bergen en de fotograaf zet de mooiste beelden voor jullie vast. Oké, wellicht een skitocht met trouwkleding is niet ideaal, dus zorg ervoor dat je skikleding mee de berg opneemt.
Dan heb ik nog een activiteit, een rit op de sneeuwscooter, als dat niet stoer is! Mijn hoofd tolt van de leuke ideeën die er allemaal te doen zijn in de winterse bergen.

Een winterbruiloft in de sneeuw. Het kan intiem, het kan groots, geheel zoals jullie het willen. Tegenwoordig kun je de mooiste chalets, kastelen, landhuizen, geheel afhuren voor jullie festiviteiten. Laat hierin door chef-koks een heerlijk traditioneel feestmaal bereiden en sluit jullie bijzondere bruiloftsdag af.
Trouwen in de sneeuw is natuurlijk alleen mogelijk in landen waar het sneeuw zeker is; Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Scandinavische landen, Duitsland, Polen, Tjechië. En zo zijn er zeker nog een aantal landen die aan dit lijstje niet mogen ontbreken.
Een zeer belangrijk onderdeel van trouwen in het buitenland, is het regelen van de wettelijke documenten. Dit is per land verschillend, dus laat het goed uitzoeken door een specialist ( weddingplanner ) zodat jullie met een gerust gevoel aan jullie droomhuwelijk kunnen beginnen.

Op pinterest ben ik op zoek gegaan, naar de echte winterbruiloft ‘sneeuw’ beleving. Algauw stuitte ik op sprookjesachtige plaatjes, die zeker niet onmogelijk zijn om waar te maken. Heb ik je interesse gewekt voor een bruiloft in de sneeuw? Kijk dan eens op mijn pinterest account voor inspiratie over dit onderwerp

https://nl.pinterest.com/joysweddings/joys-snow-destination-wedding/

En mocht ik je hierin verder adviseren, dan hoor ik dat graag !

Een warme, winterse groet, Joyce

#trouwenindesneeuw #trouweninhetbuitenland #sneeuw #winterbruiloft #winterwedding

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *